کار کردن با موکاپات یا تهیه یک فنجان قهوه اسپرسو با موکاپات یا قهوه جوش گازی اصلا کار سخت و پیچیده ای نیست! در ادامه این مقاله من تا جایی که میتوانم بسیار کوتاه و ساده مراحل کار با موکاپات را به شما یاد میدهم تا در نهایت بتوانید یک شات اسپرسو غلیط و با کیفیت برای خود آماده کنید.😉❤
روزانه بسیاری از افراد از قهوه به طرق مختلف در سرتاسر جهان استفاده میکنند.
بعضیا در خانه خود و به سادگی و با استفاده از موکاپات، یک فنجان قهوه برای خود آماده میکنند. عدهای دیگر بهصورت آماده آن را خریداری کرده و برخی دیگر در کافههای شهر انواع کافه را میل میکنند.
در خانهها، محل کار، ادارهها، شرکتها، کلاسهای درس و مکانهای بسیار دیگری از قهوه به عنوان نوشیدنی استفاده میشود. دلیل این حجم از محبوبیت قهوه، خاصیت رفع خستگی آن با استفاده از کافئین موجود در فرمولش است.
برای اینکه بتوانیم به راحتی و در زمان کم یک فنجان اسپرسو برای خود تهیه کنیم، موکاپات یا اسپرسوساز گازی یکی از بهترین ابزارهای خانگی یا مسافرتی است.
از جمله روشهای محبوب و بصرفهی درست کردن قهوه، استفاده از موکاپات است که در ادامه با نحوه کار با موکاپات آشنا میشویم.
موکاپات چیست؟ و از کجا اومده؟
پیش از همه موکاپات را بشناسیم و بدانیم این وسیله از کجا آمد!
موکاپات اولین وسیله قهوهساز است که از آن به برروی اجاق یا همان گاز استفاده میشود. اولین بار این اختراع توسط آقای لوییجی دپونتی برای آقای آلفونسو بیالتی در سال 1933 به ثبت رسید. از آن پس، افراد زیادی به استفاده از موکاپات که همان دستگاه قهوه ساز رویگازی است، روی آوردهاند. سالها بعد نیز مدل برقی موکاپات هم به بازار اضافه شد و در دسترس عموم قرار گرفت.
سازنده اصلی موکاپات ها برند بیالتی بود که با حدود ۸۰ سال قدمت در ایتالیا، یکی از محبوبترین برندهای صنعت قهوه در جهان به شمار میرود.
موکاپات از نظر سایز، شکل و جنس:
موکاپاتهای برقی و گازی از نظر اندازه، شکل و جنس انواع مختلفی دارند و استفاده از آنها به سلیقه مصرفکننده بستگی دارد. این قهوهسازها در سایزهای یک، دو، سه، چهار، شش، نه، دوازده، چهارده و هجده فنجان تولید و در بازارها به فروش میرسند. از جمله مزیتهای آموزش کار با موکاپات، سهولت و سرعت آن است.
اجزای موکاپات که باید بشناسیم
موکاپات از اجزای ساده و متفاوتی تشکیل شده است.
اجزای آن شامل دسته، محفظهی قهوه اسپرسو، فیلتر فلزی، محفظه پودر قهوه، محفظه آب و سوپاپ کنترل فشار، و لوله قسمت بالای موکاپات که در نهایت عصاره قهوه از آن خارج میشود، میباشد.
در مدلهای قدیمیتر موکوپاتها، با استفاده از چدن ساخته میشدند. امروزه نیز برندهای متفاوتی وجود دارند که با خلاقیت متفاوت و شگفت انگیز خود، انواع گوناگونی از موکاپاتها را تولید میکنند. این موکاپات هایی از جنس استیل، آلومینیوم و یا ترکیبی از استیل و سرامیک، و یا آلومینیوم و شیشه تولید میشوند که طرفداران بسیاری دارند. همچنین موکاپاتها در انواع طرح و رنگهای زیبا و خاص، با داشتن قابلیت نسوز در برابر حرارت نیز توسط کارخانه های متفاوت تولید میشوند.
- با توجه به تغییراتی که شرکتها ممکن است در موکاپاتها اعمال کنند، آموزش کار با موکاپات مربوط به مدلهای خاص، برروی جعبهی آنها نوشته خواهد شد.
درست کردن قهوه با استفاده از موکاپات
- برای استفاده از موکاپات گازی/اجاقی شما نیاز به قهوه و آب جوش دارید.
- محفظهی آب فلزی موکاپات را تا زیر قسمت سوپاپ کنترل فشار را با آب جوش پر کنید. (دقت کنید آب نباید بالاتر از سوپاپ باشد!)
- سپس در قسمت محفظه سوراخدار قهوه، بدون اینکه قهوه را فشرده کنید، محفطه را بهطور کامل از آن پر کنید. با توجه به اینکه محفظهی موکاپات بایستی پر شود، از موکاپاتی با ظرفیت مناسب استفاده کنید.
- سپس سطح قهوه را با قاشق کمی صاف کنید و سر جای خود بگذارید، سر پیچی مانند آن را ببندید و بر روی شعله گاز و یا اجاق قرار دهید. توجه داشته باشید حرارت باید مناسب باشد، نه خیلی کم و نه خیلی زیاد، و تا زمانی که قهوه از لولهی قسمت بالای موکوپات خارج شود، صبر کنید.
- هر وقت که قهوه از لوله بالای موکاپات خارج شد، برای داشتن قهوهای خالص، پیش از آنکه حبابها وارد قهوه شوند، موکاپات را از حرارت دور کنید. با این آموزش، قهوه شما بهسادگی آماده نوشیدن خواهد بود.
- برای استفاده از موکاپات برقی نیز همان مراحل بالا را اجرا میکنیم؛ با این تفاوت که دیگر دستگاه را بر روی حرارت اجاق گاز قرار نمیدهیم. با اتصال موکاپات به جریان برق و گرم شدن المنتهای مخصوص آن، درجه حرارت دستگاه را تنظیم میکنیم و مراحلی مشابه را انجام میدهیم.