روزانه افراد زیادی در سراسر دنیا، با استفاده از موکاپات، قهوه درست کرده و از آن استفاده میکنند. بسیاری از مردم به قهوه همراه با خامه خانگی علاقه دارند، اما نمیدانند که چطور آنرا تهیه کنند.
برخی نیز هنگامی که کلمه قهوه همراه با خامه را میشنوند، چیزی سخت و عجیب در ذهنشان شکل میگیرد. در حالی که خامهگیری با موکاپات، مراحل نسبتا سادهای دارد و هر کسی میتواند با طی این مراحل، از قهوه خامهدار خود، لذت ببرد. برای درست کردن قهوه خامهدار میتوانید از دستگاه قهوهساز برقی یا دستگاه قهوهساز روگازی که همان موکاپات است، استفاده کنید.
تهیهی قهوه برای ترکیب با خامه
پیش از همه شما نیاز به یک موکاپات دارید:
اصلی ترین نیاز ساخت قهوه، سپس نیاز به قهوه تازه آسیاب شده، شکر سفید و یا قهوه ای، ظرفی برای مخلوط کردن و یک فنجان کوچک نیاز دارید.
توجه داشته باشید که برخی برای سلامت خود از شکر قهوهای استفاده میکنند و شاید برای شما سوال باشد که شکر قهوهای چیست؟ همانطور که از اسم این شکر مشخص است، رنگی سرخ و قهوهای مانند دارد و درست مانند شکر سفید از نیشکر و یا از چغندر قند تهیه میشود. شکر قهوهای در واقع همان شکر سفید است، اما به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده درست شده است.
به همین دلیل این شکر، رنگی سرخ مایل به قهوهای دارد. وجود شیره قند و دارا بودن ملاس نیز در به وجود آمدن این رنگ تاثیرگذارند. شکر قهوهای پنج درصد ملاس، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و آهن را داراست و به همین دلیل خواص آن از شکر سفید بیشتر است.
همچین، توجه داشته باشید که شما مجبور به استفاده از شکر نیستید، و این طرز تهیه، یک روش دم کردن سادهی قهوه به سبک ایتالیایی است.
برای شروع، ابتدا سر موکاپات رو چرخانده و باز کنید، داخل آنرا تا زیر سوپاپ جوش با آب پر کنید.
در این مرحله، سبد پودر قهوه را با قهوه پود شده تازه پر کنید.
سپس سبد پودر قهوه را بر جای خود قرار دهید و در قسمت فوقانی را ببندید. نهایتا، موکاپات را روی حرارت قرار دهید تا زمانیکه قهوه از لوله خروجی، خارج شده و داخل محفظه قهوه بریزد.
قهوه شیرین یا تلخ
قسمت افزودن شکر اختیاری است و شما میتوانید این مرحله را برای تهیه قهوه خود انجام ندهید. این به علاقه شما بستگی دارد که قهوهای تلخ بخواهید یا کمی شیرین.
سه یا چهار قاشق مرباخوری از شکر قهوهای یا شکر سفید را به دلخواه خود در ظرفی بریزید.
هنگامی که قهوه شما آماده شد و از لوله خروجی موکاپات خارج شد، کمی از قهوه را داخل ظرفی که در آن شکر ریختید، بریزید و آن را هم بزنید، تا زمانی که حالتی خمیرمانند پیدا کند.
اگر قهوه کافی نبود و شکر خمیر نشد، مقدار دیگری قهوه بریزید و هم بزنید تا زمانی که به نتیجه لازم برسید.
سپس وقتی خمیر شکر و قهوه اماده شد، تمام قهوه اماده شده را روی خمیر بریزید و هم بزنید تا کاملا در یکدیگر حل و ترکیب شوند.
در این مرحله نیز قهوهی شما آمادهی میل کردن است. با این حال، برای خامهگیری با موکاپات، باید مراحل بعدی را انجام دهید.
تهیهی خامه با استفاده از ماسوره
در آخرین مرحله شما میتوانید خامه را با استفاده از ماسوره بر روی قهوه ریخته و نوش جان کنید. ماسوره از مهمترین وسایل تزئین کیک و شیرینی میباشد و از آن برای شکل دادن خامه بر روی خوراکی ها استفاده میشود.
قیف و ماسوره، انواع مختلفی دارند که مشتری با توجه به علاقه و یا نیاز خود آنها را از مغازه های موجود در بازار تهیه میکند. خامه را خودتان نیز میتوانید در خانه درست کرده یا از مغازه های موجود در بازار تهیه کنید. شما همچنین میتوانید یک خامه ساده با قهوه درست کنید و داخل قهوه خود بریزید و از آن لذت ببرید.
مواد مورد نیاز تهیه خامه قهوه
برای تهیه خامه قهوه نیاز به یک قاشق مرباخوری پودر قهوه فوری، یک قاشق مرباخوری شکر، یک الی دو قاشق مرباخوری آب ولرم، یا شیر ولرم نیاز است. برای گرفتن خامه با موکاپات، تمام مواد مذکور را داخل ظرفی ریخته و هم میزنیم تا حالت خامه و پفمانند پیدا کنند و رنگی قهوهای روشن داشته باشد. سپس آن را با قهوه خود مخلوط کرده و از آن لذت ببرید.